Su Yalıtım Uygulaması Nerelere Yapılır?

Su yalıtımı; yapıların sağlıklı, konforlu ve güvenli olması için ahşap, metal, taş, tuğla gibi malzemelerin su ve nemin olumsuz etkilerini önlemede en önemli etkenlerden biridir.

Etkin bir su yalıtımı olması için toprak ile temas eden duvarlara, suyun yapı dışında birikebileceği seviyenin altındaki dış duvarlara, temellere, zemine oturan döşemelere, balkonlara, eğimli çatılara, banyo, lavabo, muffak gibi ıslak hacimlere, suyun içinde kalmasını istediğimiz su deposu, suni gölet ve havuz gibi alanlara yalıtım uygulaması yapılır.

Çatı: Bir evin terası veya çatısı suya maruz kalır. Su geçirmez değilse, yağmur suyu evinizin geri kalanına sızabileceğinden sızıntı olasılığı yüksektir. Beton serttirler ve sıcaklık değişimleriyle hareket etmezler, bu da çatlaklara neden olur ve sızıntıya neden olabilir.

Su deposu su yalıtımı: Su depoları, özellikle evin çatısında ise, tamamen su geçirmez olmalıdır. Bu, suyun betonu zayıflatmamasını sağlar ve ayrıca evi tanktan sızıntıya karşı korur.

Dış duvarlar: Teras gibi, dış duvarlar da dış etkenlere, özellikle sert güneş ışığına ve yağmura maruz kalır. Duvarlar su geçirmez değilse, su yavaşça içeri sızabilir ve iç duvarlara zarar verebilir.

Banyo: Banyolar ıslak alanlardır ve fayans döşeme dikkatli yapılmadıysa banyodaki rutubet ve nem yavaş yavaş duvarlarınıza zarar verebilir. Estetik olarak, nemli yamalar boyanın dökülmesine neden olabilir

İç duvarlar: İçeri su sızdığında, önce iç duvarlarda uyarıcı işaretler belirir. Su girişinin en yaygın belirtisi, iç duvarlarda endişe kaynağı olan nemli lekelerdir ve düzeltilmezse evinizin duvarlarına zarar verebilir.